Het begon als een gek idee. Ik hoorde een Engelstalig liedje op de radio en zong spontaan een ander refrein in het Nederlands. Mijn eigen draai geven aan een lied, dit doe ik stiekem wel vaker. Als ik naar ‘James de musical’ kijk denk ik vaak: maar dat kan ik ook!

Op dat moment zocht ik naar een idee voor ons schoolfeest waar het jaarthema “Laat je STEM horen” in de kijker staat. Hé.. misschien kunnen we met dat refrein dat ik verzon wel iets doen? Ik kroop in mijn pen en een hele tekst vloeide eruit. Ik polste bij onze directeur. Zij heeft als leerkracht ooit een carnavalslied uitgebracht met haar leerlingen. Via haar kwam ik terecht bij ‘Studio Mansarde’ van Niels Traweels, voor mij een oude bekende. Hij heeft ervaring met het maken van liedjes met kleuters, ideaal dus!

En zo gebeurde het: het zotte idee werd werkelijkheid.
Samen met zeven zebra’s – Olivia, Tuur, Noor, Roos, Dylara, Anaë en Mae – trok in naar de muziekstudio. Ook Pompom mocht mee. Gelukzak van de dag, Olivia, was die dag jarig.  Cool verjaardagsfeest, vind je niet?

Enkele kleuters zongen met masker. Achter zo een masker zit je verstopt, zoals ‘The Masked Singer’, en weet niemand dat jij dit bent. Wat deden deze kleuters het SUPER!
Ja, ik ben fier op dit nummer.. maar nog meer op hen. Ze hebben dat toch maar mooi gedurfd. Een ervaring voor ons allen om nooit te vergeten.

Ondertussen verkopen onze kleuters bloemzaden van “Juffertje in het groen”. Deze verklappen al een beetje waarover het lied zal gaan. De zakjes werden versierd door de kleuters en voorzien van een coole Zebra-speld. De opbrengst gaat integraal naar het maken van dit lied.

Binnenkort horen we in de klas voor het eerst ons eigen lied, en dan kunnen we starten met het aanleren van een dans. Spannend!

Bedankt aan de ouders die meewerkten aan mijn zot idee.
Bedankt aan de vele ouders die reeds bloemzaadjes kochten.