Een nogal groot mysterieus ei in de klas zorgde voor heel wat spanning onze klas. Van wie zou dat ei toch zijn? Wie kan er eieren leggen? Onze kleuters gingen op onderzoek: ei-kaarten zoeken en puzzelen bij het juiste dier, eieren in de zandtafel zoeken om vervolgens te linken aan het juiste dier, lezen in weetjesboeken over dieren, een iPad spel spelen waarbij dieren die geen eieren leggen moesten aangeduid worden,… We speelden het verhaal “Dat ei is van mij” na met de poppenkast, bouwden nestjes voor onze dierenknuffels (dieren die eieren leggen) en knutselden een ei waaruit een eierlegend dier geboren werd. Dit gebruikten we voor ons paasmandje.

We leerden ook meer over de cyclus: van ei tot… kip, kikker, vlinder aan de hand van onze cyclus-puzzels. We bekeken een informatief filmpje over de cyclus van kikkerdril tot kikker en maakten hier vervolgens een werkje waarbij we de cyclus moesten vormen.

Een eitje moet dan ook geproefd worden! In onze poppenhoek speelde de kleuters met kookfriesen een recept na. Vervolgens werd er één kookfries uitgekozen om ook écht te gaan uitvoeren. Onze kleuters maakten tekenden het boodschappenlijstje voor juf Sally, om vervolgens samen te kokerellen. Het werden lekkere wentelteefjes. Dat was smullen!

Maar, er zijn nóg meer eieren. Zo van die mooi versierde… Dit zijn paaseieren.

Ook Kaatje Klank kwam op bezoek. Onze kleuters brachten allemaal spullen mee die eindigen met de klank /s/ voor ons letterhuisje.
Na de paasvakantie werken we hier verder aan. Tot ziensssss!