Onze Fijne Vrijdag stond dit keer in het teken van landbouwers. Er waren deze maand geen Zebra’s jarig in onze klas, maar we konden wel meevieren met de jarigen uit de andere kleuterklassen. Onze kleuters kwamen massaal in boer- of boerinnenoutfit naar school. Heel fijn om te zien hoe jullie allemaal meedoen! Theo zijn kostuum was wel heel grappig. Hij was een tractor gemaakt uit een grote kartonnen doos. Oliver had dan weer een hoed op met daarop ‘Piere Oliver’. Een ideaal moment om daar nog één lettertje aan toe te voegen: Piere OliveR! Dat was lachen!

Op ons feest kwam ook de Paashaas langs. Hij had voor elke kleuterklas 10 eitjes verstopt op ons schooldomein. Bij elk eitje hoorde een opdracht: gooien met de beweegdobbelsteen en de beweegopdracht uitvoeren, eierestaffette, ons verhaal “Dat ei is van mij” reconstrueren met prenten, 5 verschillen zoeken bij twee prenten van de paashaas, zakspringen, blokken omver werpen,…
De weergoden waren ons niet gunstig gezind, er was heel wat regen en wind. Maar toch trokken we onze laarzen aan! We hebben niet alle eitjes kunnen vinden, maar we hadden wel heel wat plezier en kregen alsnog onze paaseitjes. Die had de paashaas ondertussen in onze klas gezet! Met een lekker gevuld paasmandje startte onze paasvakantie!