Buiten leren biedt kansen tot onderzoekend leren en wat je ervaart, onthoud je beter.

Vandaag gaan de boeken even de kast in en geven wij les buiten. Bij lezen kwamen de voorvoegsels aan bod. Deze woorden hebben de kinderen zich prima eigen gemaakt. Ieder kind kreeg een kaartje en ging daarmee op zoek naar iemand met wie een goed woord gevormd kon worden. Er werd gelezen, gepuzzeld en geschreven, deze lange woorden kennen geen geheimen meer voor ons.

Ook rekenen kwam aan de beurt, kent iedereen de sommen tot 20? De getalkaarten van 0 tot en met 20 werden op de speelplaats neergelegd en de kinderen kregen een ton met een heleboel sommen. De opdracht was als volgt “Neem een kaartje en loop een een bewegingsparcours onderweg, bedenk de oplossing en stop de som in het juiste doosje” . Er waren best pittige sommen voor de betere rekenaars bij zoals 15 – 8 – 5 =. , dus iedereen kwam aan bod. Super geslaagde les voor de kinderen, maar ook de juf genoot van zoveel enthousiasme

We hadden ons LIST momentje ook buiten… voorlezen, lezen en schrijven, niet gemakkelijk zonder een tafel en een stoeltje maar op deze speciale dag mocht dit wel eens.