Het leren kennen van ons eigen lichaam stond bij dit thema voorop. Vooraleer we op bezoek konden gaan bij de dokter, moeten we natuurlijk zoveel mogelijk lichaamsdelen kunnen benoemen en aantonen. Dat hebben we met veel plezier in de eerste week van ons thema geleerd. We deden dit door een bingospel waarbij we als eerste de 4 lichaamsdelen vanop onze kaart moesten gedraaid hebben op het draairad. Ook mochten we klasvriend Finn helpen om bij hem de lichaamsdelen aan te duiden, vooraleer we Finn konden helpen hebben we eerst geoefend op ons zelf doormiddel van een spiegel.

In de bouwhoek gingen we deze keer aan de slag met uiteraard ons lichaam. Het was aan de kapoenen om samen te werken en 1 vriend te kiezen waarvan ze het lichaam gingen omtrekken met de blokken. Ook konden de kapoenen kiezen om zelf een gezicht te maken met de plasticine. Nadien probeerden we dit ook op papier samen met ons krullenbollied.

Onze zintuigen mochten in dit thema ook niet ontbreken en om deze in te oefenen hebben we gebruik gemaakt van een associatiespel waarbij we bepaalde situaties moesten koppelen aan het juiste zintuig  en een blotevoetenpad waarin allerlei verschillende materialen in verstopt zaten.

Nu waren we toch wel echt klaar om ons onder te dompelen in de wondere wereld van de dokter. In onze klas was er echte dokterspraktijk en een wachtkamer waarin we de rol van zowel dokter als patiënt konden spelen. Wanneer er een patiënt een bepaald pijntje had, waarvoor hij speciale medicatie nodig had, kon hij deze meteen gaan halen in onze klasapotheek.

Maar welke doktersspullen zitten er eigenlijk allemaal in zo’n dokterstas? Wel, dat weten onze kapoenen nu ook wel want deze hebben wij tijdens een geleide waarneming heel grondig onderzocht en besproken.

En omdat we doorheen deze 2 weken wel echte dokters waren geworden, verdienden we dan ook wel een echte dokterstas die we helemaal zelf hadden gemaakt. Als eerste hebben we onze dokterstas versierd door met een spuit deze te bespuiten en nadien hebben we onze dokterspullen ingekleurd en helemaal zelf uitgeknipt. Wat een mooi eindresultaat was me dat!