In dit thema gingen we aan de slag met ‘licht en donker’. De kleuters gingen ontdekken welke lichtbronnen we allemaal konden gebruiken als het wat donker werd.

De kleuters werden meteen ondergedompeld in dit thema doordat de klas helemaal verduisterd was en we alleen de weg naar onze kring konden vinden door enkele kaarsjes die stonden te branden. Ze genoten er zichtbaar van, hun nieuwsgierigheid werd hier zeker en vast ook  door geprikkeld. Ze wouden maar al te snel aan de slag met het aangeboden materiaal. Experimenteren stond vooral op de eerste plaats en wat vonden de kleuters dat fijn.

Rikki het konijn kwam deze week bij ons op bezoek en bracht een heel leuk verhaaltje mee. Het verhaaltje heette ‘Rikki durft’ en vertelt het verhaal over Rikki die wat meer leert over schaduwen in het donker en hij maakt er ook zelf door zijn handen te bewegen voor een lichtbron. De vriendjes wouden dit maar al te graag ook eens proberen en wat waren de resultaten mooi geworden.

Wanneer we de schaduwen maken onder de knie hadden, was het tijd geworden om Rikki even te helpen. Hij was namelijk met zijn zaklamp opnieuw aan het schijnen in het donker en zag enkele mooie glinsterende sterren. De vriendjes moesten hem helpen om deze van klein naar groot te leggen en wat konden we dit al goed.

Kortom het was een hele leerrijke week die we niet snel zullen vergeten.