We gingen ons in dit thema helemaal onderdompelen in de kerstsfeer. We deden dit door onze klas gezellig te maken met de lichtjes uit ons vorige thema en natuurlijk door onze kerstboom op te zetten. Door het prentenboek ‘Kas viert kerstmis’ kwamen we ook te weten dat we onze kerstboom ook nog wat moesten versieren met de nodige materialen. We hingen lichtjes, slingers, kerstballen en een piek in onze kerstboom. De kleuters konden hier op verder oefenen door onze kerstboom in onze huishoek ook te versieren met materialen naar keuze die ze konden kopen in de kerstwinkel.

Tijdens ons krullenbolmoment hebben we samen een mooie kerstbal leren tekenen en met het nieuwe jaar in zicht hebben we dan ook al eens geoefend op ons vuurwerk tekenen. De kleuters genieten telkens zichtbaar van dit moment.

We leerden ook nog iets meer over de begrippen lang en kort want de vriendjes moesten namelijk Kas helpen bij het ophangen van de kerstballen aan een kersttak. De kerstballen hingen allemaal op een verschillende hoogte dus de vriendjes moesten met een touwtje goed meten welke er bij paste. We gingen ook nog een stapje verder door een kerstboom te maken met alleen maar lange en korte stukjes gekleurd papier en wat werden er mooie kerstbomen gemaakt.

We maakten ook onze eigen versierde kerstboom met de verschillende kleuren steekparels en ook deze werden prachtig.

We hebben dit thema gezamenlijk met alle kleuters op een feestelijke manier afgesloten door een leuk kerstfeestje te organiseren. Tijdens dit kerstfeestje werd er eerst wat gedanst en keken we naar de film ‘Plop en de toverstaf’. Als afsluiter mochten we ook eens proeven van een lekker stukje cake.