Deze week stond in het teken van feestvieren en zich verkleden. We hebben tijdens deze fijne week heel wat leuke spelletjes gespeeld rond ons verkleden.

We moesten de kinderen uit het prentenboek ‘ Lou viert carnaval’ helpen om de juiste verkleedoutfit te kiezen, we konden onszelf ook verkleden door eens een kijkje te nemen in onze verkleedwinkel en we hielpen de indiaan, de prinses, de brandweerman en de clown om hun accessoires terug te vinden.

In onze ontdekbak leerden we de begrippen leeg, halfvol, vol wat beter kennen doordat we bepaalde potjes moesten vullen met de juiste hoeveelheid confetti die aangegeven stond op de prent op ons potje.

We gingen ook aan de slag met het puzzelen van enkele prenten uit boeken die terug te vinden waren in onze boekenhoek. Dit zorgden ervoor dat de kapoenen sneller naar de boekenhoek gingen om op zoek te gaan naar deze prenten, ook werd er gebruik gemaakt van een aantal zoekkaarten waarbij de kleuters enkele details moesten zoeken op een bepaalde prent uit een prentenboek.

Als afsluiter van deze week hebben we onze speelzaal omgetoverd in een echte kermis met allerlei typische kermisspelletjes zoals eendjes vissen, ballen gooien door de gaten van de clown, blik werpen, zaklopen, ringwerpen en natuurlijk dansen. De kleuters genoten hier met volle teugen van.