Tijdens dit thema leerden we de verschillende soorten papier en karton kennen door er met volle tuigen mee te experimenteren.

Zoals hierboven al even vermeld, stond experimenteren bij dit thema voorop. Dit hebben de kleuters dan ook met veel plezier gedaan door in de ontdekbak eigenlijk aan de slag te gaan met knippen en scheuren. Deze technieken werden in de andere speelwerkplekken nog verder verworven bij bijvoorbeeld de snippermonsters maar ook bij het knutselen van ons papiermannetje.

Al snel werd in dit thema duidelijk dat de kapoenen zichtbaar genoten om met alledaags en duurzaam materiaal aan de slag te gaan. Ze lieten hun fantasie de vrije loop tijdens het construeren van zowel dinosaurussen als een boot of een auto. De inspiratie deden ze op vanuit het prentenboek ‘ Het kartonnen kasteel’ waarin fantasie en vriendschap/samenwerken een grote rol speelden.

De plaatsbepalingsbegrippen zoals in, op, onder, naast, voor, achter werden uitvoerig ingeoefend samen met onze klasvrienden Jules, Finn en monster Marie uit papierland.

Ook spraken we onze fijne motoriek aan door aan de slag te gaan met onze rietjes- en vormdoos waarbij we het juiste kleur rietje gaan linken met het juiste gaatje in onze doos. Bij de vormdoos ligt de nadruk dan weer op het bekijken van de grootte en de vorm van de doosjes zodat we deze in het juiste gat kunnen stoppen.

Tijdens de tweede week hebben we ook even kort onze blik geworpen op afval samen met kip Lotta, zij heeft ons verteld wat we nu precies met ons afval moeten en/of kunnen doen.